Újabb katonai rendelet készül: újabb városok kerülhetnek karanténba

Újabb katonai rendelet készül: újabb városok kerülhetnek karanténba

Április 8-án, szerdán kerül sor a 8-as számú katonai rendelet bejelentésére, amelyet valószínűleg Marcel Vela, Raed Arafat és Bogdan Despescu tesznek közzé. A hatóságok új korlátozásokat és védintézkedéseket vezethetnek be a koronavírus-problémák leküzdésére.

Az új korlátozások kiterjedhetnek más városok – például Déva, Arad és térségeinek – karanténba helyezésére a vörös vonallal jelölt gócpontok mentén – idéz a DIGI24 a PNL-forrásokból.
Ugyanakkor más városokban a korlátozásokat enyhíteni lehetne a világjárvány elleni küzdelemben.
Iohannis elnök már bejelentette, hogy további 30 nappal meghosszabbítja a rendkívüli állapotot. A jelenlegi rendelet idén április 20-án jár le -írja a gandul.ro.

Romániában a koronavírus miatt 209 halálesetet és összesen 4761 beteget regisztráltak.
Aggodalomra ad okot, hogy az orvosok és ápolók között is nő a megbetegedések száma, a 700-as létszám már meghaladja az újonnan létesített kórházak bejelentését is. Kedden volt az első elhalálozás, amelyet az egészségügyi szakemberek körében regisztráltak. Ez egy mentőautós volt Suceava gócpontjából.

A globális szintű adatok elkeserítők. Franciaország, Olaszország, Spanyolország és az Egyesült Államok után 10 000 halottal a negyedik helyre került, a világ népességének fele pedig karanténban van.

S. É.

Facebook