Útjavítás Érmihályfalván? – Önkormányzati Híreink

Aláírásgyűjtés a Pásztorgazon
Az 2013. október 30-i tanácsülésen a polgármester megígérte a jelenlévő pásztorgazi szülőknek, hogy 10 napon belül megoldódik a gyerekek szállítása az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumba. Miután semmi előrelépés nem történt az ügyben, a szülők 147 aláírást gyűjtöttek. Két 15 éves kislányról és egy fiúról van szó, akik reggelente 7 kilométert kell megtegyenek gyalog, hogy beérjenek az iskolába.

 

Egyesületi útjavítás a Malom utcán?

Visszatérve a Báza területének eladására – ami nagyon alacsony áron (3euro/ négyzetméter) került az Agrotex tulajdonába – a 2013. októberi bizottsági gyűlésen tudomásomra jutott, hogy az új tulajdonos felkínált a tanácsnak 84000 lejt a Malom utca rendbetételére, mivelhogy megnőtt a forgalom. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért nem fizetett többet a Báza új tulajdonosa a területért, ha utólag ezt pótolja. Egyszerűbb és természetesen átláthatóbb lett volna kifizetni a tanácsnak a becsületes árat a Báza területéért. De nem így történt. Miért minden ilyen jellegű összeg, amivel a tanács rendelkezik, az Érmihályfalváért Egyesület kap (legyen az a 40000 lej a Nyíló Akác ünnepség lebonyolítása vagy éppen a 84000 lej)?

 

Utcajavítás más helyeken is?

Az Erdélyi Magyar Néppárt tanácsosai határozattervezetet készítettünk, melyben kérjük a sebességkorlátozást és folyamatos útjavítást a Wesselényi Miklós utcán, ahol megnőtt a teherforgalom, és az ott élők lakásai rongálódnak. 2013 tavaszán beadvánnyal fordultunk a tanács felé, melyben kértük a Kölcsey Ferenc utcán a járda megkülönböztetését az úttól, ahol a járművek járnak. Sajnos nem történt semmi, ezért határozattervezetben kértük, mert veszélyes az ott járó gyerekekre nézve, hiszen két jármű nem fér el az út keskenysége miatt, ezért kénytelenek a járdát igénybe venni. Ugyancsak határozattervezetben kértük a Köztársaság utcán, ahol az út elkeskenyedik, egy esővízgyűjtő csatorna kialakítását az út szélén, mert esőzéskor az itt közlekedő járművek felcsapják a járókelőt és a házakat. Reméljük, hogy a tanács megszavazza, elvégre a közösséget szolgálná!

 

Czeglédi Júlia, tanácsos
2013 December 12

 

Facebook