Valóban nem tartozik senkire?

Csengeri Csongor

Valóban nem tartozik senkire?

Egészségi okokra hivatkozva lemondott iskolaigazgatói tisztségéről Cengeri Csongor, aki egyébként RMDSZ-es önkormányzati képviselő is az érmihályfalvi testületben. Az ímmel-ámmal történő bejelentés a szerda délutáni rendes havi tanácsülésen esett meg.

Csengeri lemondása a Zelk Zoltán Általános Iskola éléről csak az „egyebeknél” került szóba, akkor is úgy, hogy Nyakó József polgármester amolyan elszólásként közölte a testülettel, annak is azzal a felével, amelyik nem volt beavatva az igazgatóváltás ügyébe.

Varga Róbert

S hogy az adófizetők pénzén működtetett városi intézmény és annak szintén közpénzekből fizetett vezetőjének kiléte mennyire nem tartozik a városra, arra maga Csengeri is rálicitált mondván, nem gondolta volna, hogy ez valakire is tartozna, de ha már a polgármester megemlítette, akkor bejelenti, valóban lemondott a tanintézet vezetői tisztségéről. A városban mindenféle mendemondák terjednek ezzel kapcsolatban, de biztosít mindenkit, hogy semmilyen spekuláció nem áll lemondásának hátterében, csupán megromlott egészségi állapota késztette erre a lépésre. Ennek megfelelően csak testnevelő tanárként kívánja folytatni tevékenységét a tanügy kötelékében – mondta a volt intézményvezető.

(Csak diszkréten jegyeznénk meg, a mendemondákra és spekulációkra éppen a tájékoztatás hiánya ad okot.)

Csengeri helyét novembertől Varga Róbert történelemtanár veszi át.

Sütő Éva

Facebook