Vetőmagbörze lesz a Szatmárnémeti Demokráciaközpontban

Vetőmagbörze lesz a Szatmárnémeti demokráciaközpontban

Március 10-én, szombaton a Szamoskóródi Kert és a Szatmári Gazdák Egyesülete vetőmagbörzét szervez a Szatmárnémeti Demokráciaközpontban (V. Lucaciu/Árpád utca 18.). A börzére 15-18 óra között kerül sor.
Elsősorban olyan résztvevőkre számítunk, akik konyhakertjükben, kisebb területen foglalkoznak többféle növény termesztésével, biomódszerekkel. A vetőmagbörze egyik fő célja összehozni a gazdálkodókat, hogy tapasztalatot, illetve szaporítóanyagot cserélhessenek. Akinek tehát van jófajta, lehetőleg ebben a térségben régóta termesztett, úgynevezett tájfajtákból (bab, kukorica, búza, paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, zeller, stb.) fölös mennyiségben vetőmagja, hozza magával, mivel a börzén lehetőség nyílik cserére.
A találkozón Fülöp Tihamér biológus a tájfajták jelentőségéről tart előadást, Umhauser Valéria kertészmérnök pedig arról beszél majd, miként érdemes szőlőt termeszteni háztáji gazdaságban, illetve a gyümölcs- és fűszernövény-termesztés lehetőségeire is kitér majd.

A részvétel díjtalan, jelentkezni, érdeklődni a 0775 / 663-687-es telefonszámon lehet (Babos Krisztina).

Facebook