Vidám Versek Versmondó Versenye – körzeti szakasz

Vidám Versek Versmondó Versenye – körzeti szakasz

Szerdán délután tartották a Vidám Versek Versmondó Versenyének körzeti szakaszát Érmihályfalván. A Zelk Zoltán iskola I–VII. osztályos tanulói mérték össze versmondó tudásukat a megyei döntőbe jutásért.

106_6742Mint ismeretes, a több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő rendezvény egykori ötletgazdája a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont volt. Több szempontból is jelentős ez a rendezvény: egyrészt tematikájában egyedülálló az erdélyi versmondó versenyek sorában, másrészt a magyar irodalom szórakoztató alkotásait, és nem utolsó sorban napjaink humorban bővelkedő irodalmi szövegeit népszerűsíti a diákok köreiben. A méltatlanul mellőzött vidám irodalmi alkotások megismerése közelebb viszi a diákokat az irodalomhoz, megszeretteti az olvasást és segít abban, hogy műélvezőkké váljanak. A szervezők tapasztalatai azt mutatják, hogy a verseny Erdély-szerte nagy népszerűségnek örvend.

106_6740 106_6747A résztvevő kisdiákokat két kategóriára osztották, így az I–II. és V. osztályosok versmondó „tudományát” Boros József, Nagy Éva magyartanárok és alulírott bírálta el, a II–IV és VI–VII. osztályosokat pedig Szilágyi Ferenc Hubart író, költő, Boros Emőke Blanka magyartanár és Szalai Ilona nyugalmazott könyvtáros.

A megyei döntőre tovább jutottak: I–II. és –V. osztály: Molnár Sára Emese, Belényesi István, Karsai Kristóf és Molnár Boróka Lilla.

II–IV és VI–VII. osztály: Gacsádi Alex, Zdroba Natália, Gulácsi Kitty, Fülöp Gábor Benjamin, Kelemen Hilda, Somogyi Emese Csilla, Felvinczi Fanni Sára.

A megyei döntőre péntek délután 14 órakor kerül sor a Bartók Béla művelődési házban – tudtuk meg  Karászi Éva tanítónőtől, aki a verseny mindenkori főszervezője.

Sütő Éva

 

Facebook