Világvége hangulat a felvidéki választások kapcsán

Világvége hangulat a felvidéki választások kapcsán

Elnézve a híreket, kedves sorstársaim, szinte világvégi hangulatot lehet kiolvasni a felvidéki választások kapcsán. Mintha egy világ dőlt volna össze sokakban, hogy nem került a szlovák parlamentbe felvidéki magyar párt. Még erdélyi magyarok is nagyokat sóhajtozva vetítik előre borús jövőképként, hogy nálunk is ez fog történni, ha nincs „összefogás”! Mi lesz velünk, ha nem lesz képviseletünk a román parlamentben?! Megjegyzem, nekünk eddig sem volt, az RMDSZ meg elintézi, hogy ők ott lesznek szavazók híján is. Tehát e tekintetben nem kell félni, az elvtársurak a helyükön, ott ahová valók, bokréták a bukarestiek kalapjában!

Megtapasztalták már párszor az „érdekképviselők”, hogy „összementek, mint Samu gatyája”, de sikerült feltölteni soraikat. Az csapatból kitúrt, kirúgott igazi harcosok, katonák helyett, nyájat szereztek. Csak a vidékünkön maradva, az egyházkerület püspöke és papjai terelték a híveiket jó pásztorok módjára a szellemi, kulturális mészárszékbe. Hogy sokan kikérik maguknak a fenti megállapítást? Tehetik, nem változtat semmin. Ha jól megfigyeljük, csak Bihar megyében milyen a “képviselet” minősége minden szinten, hova jutott a magyarság, nem csak Szabó Ödönék, de a rájuk szavazók is, na ez a világvége! És belegondolva, nem kell hozzá nagy fantázia, képzelőerő, mi lesz velünk, hát szégyen, nagy szégyen, ami történik.

Még nagyobb baj:
Volt, hogy a FIDESZ, maga Orbán Viktor juttatta őket Bukarestbe, mellettük kampányolva. Vajon nem ismerik őket, nem ért el a hír, nagy árulásaikról Budapestre? Vagy nincs más, nincs jobb alapon kaptak segítséget? Igaz, támogatta őket az MSZP, SZDSZ is! Ment a biznisz, jól járt mindenki, csak az erdélyi magyar nem. Gondolom Orbánék tudják, hogy a FIDESZ-re szavazó erdélyi magyar nem RMDSZ függő. Mégis ők osztják szorozzák a magyar pénzeket. Talán jobb, ha nem morfondírozok tovább ez irányba…

Visszatérve a parlamenti képviselethez: meg tudná valaki mondani, mit értünk el eddig Bukarestben? Ami igazi eredmény, az valójában a demokrácia hozadéka, annyi, amennyi.
Ideje lenne már hazajönni, látványosan kivonulni, nem segédkezni mindenféle magyarellenes pártnak. Nem vagyunk vakok, hogy ne lássuk, hogy idestova már száz éve Romániában, Erdélyben, bárki vezet, minden de minden etnikai alapon dől el, csak aztán jön a gazdasági, illetve még azelőtt a maffia érdekek. Száz év óta ezért van szükség magyar részvételre a román parlamentben. Cserébe csordogált egy kis pénz a „magyar nyelvű románoknak” és még több vezetőiknek!
Na, ez a folyamat vetíti előre számunkra a világvégét, kedves sorstársaim. Megvédenek bennünket a „mieink” és a román politikusok a bukaresti parlamentben?

Világvégezetéig!

Gábor Ferenc, Köröstárkány

(fotó: MTI)

Facebook