Erős magyar képviseletet!

Szerdán aláírta Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Szövetség elnöke és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke az idei évre szóló választási megállapodást.

Az eseményt követő sajtótájékoztatón Zakariás Zoltán elmondta: az EMSZ a kezdetektől fogva felelősen kíván politizálni, s ennek megfelelően hozták meg a megállapodásról szóló döntést, hiszen az idei szuperválasztási évben egyetlen célja kell legyen minden felelős politikai szereplőnek, mégpedig a szavazatok maximalizálásán keresztül az erős magyar képviselet megteremtése az önkormányzatokban, a bukaresti döntéshozatalban és az Európai Parlamentben is.

„Megállapodásunk preambuluma rögzíti együttműködésünk alapelveit. Ebben megfogalmaztuk, hogy a politikai pluralizmust a felek elismerik és értéknek tekintik, valamint kölcsönösen tiszteletben tartják a különböző politikai szervezetek önálló indentitását. A helyi koalíciók kiemelten fontos kérdése is bekerült országos megállapodásunkba. Ezek a helyi koalíciók lehetnek azok, amelyek a megállapodásunk preambulumában szereplő értékeket megjeleníthetik, valamint megoldásokat adhatnak bizonyos településeken és a különböző megállapodások esetében – elsősorban olyan helyeken, ahol az összefogás majdhogynem imperatívusz. Egyetértünk abban, hogy helyi szinten versenyre, országos szinten pedig együttműködésre van szükség. Az európai parlamenti választások alkalmával az EMSZ jelöltje a negyedik helyen szerepelve segít majd a mobilizációban és a szavazatok maximalizálásában. Fontos célkitűzésünk, hogy az erdélyi magyaroknak erős képviselete legyen az Európai Parlamentben. Megállapodásunk mind a négy, előttünk álló választásra vonatkozik” – nyilatkozta az EMSZ elnöke.

Forrás: emsz.org

Facebook
Érintő hírportál