Bihar megyében eddig húsz településen lépett életbe a vörös kód

Bihar megyében eddig húsz településen lépett életbe a vörös kód

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felmérései szerint az utóbbi tizennégy napban Biharszentandráson, Oláhszentmiklóson, Vársonkolyoson, Vizesgyánban, Nagyürögdön, Nagyváradon, Harangmezőn, Váradszentmártonban, Barátkán, Vedresábrányban, Értarcsán, Olcsán, Cséffán, Nagyszalontán, Hegyközpályiban, Körösgyéresen, Biharkabán, Madarászon, Tasnádbajomon és Élesden. Ezeken a településeken meghaladta a 3 ezreléket a koronavírussal megfertőződöttek aránya.

A kormánybiztosi hivatal közölte, hogy egyelőre egyik településen sem rendeltek el kijárási tilalmat vagy vesztegzárat.

A vörös kódnak megfelelően online oktatásra térnek át az iskolák, szabadtéren is kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselete, bezárják a színházakat, koncert- és előadótermeket, mozikat, könyvtárakat. A vendéglátóhelyek csak elvitelre készíthetnek ételt, a hotelek éttermeiben pedig csak a szállóvendégeket szolgálhatják ki.

További 38 településen 1,5 és 3 ezrelék közötti a koronavírus-fertőzöttségi ráta, ami miatt az éttermek, kávézók kinyithatnak ugyan, de maximum 30 százalékos kapacitással működhetnek meghatározott időintervallum, 6 és 22 óra között. Ezeken a településeken még kinyithatnak a mozik, a színházak, a játéktermek, de ugyancsak legtöbb 30 százalékos kapacitással. Ugyanakkor tilosak a szabadtéri rendezvények, koncertek, kulturális események.

A hétfő délután bejelentett intézkedések valamennyi településen november 3-án, kedden 0 órakor lépnek érvénybe.

(forrás: bihon.ro)

Facebook
Érintő hírportál