A polgármester szerint most már tutira lesz kultúrközpont Érmihályfalván

A polgármester szerint most már tutira lesz kultúrközpont Érmihályfalván

A helybéliek emlékeznek rá, hogy utoljára 2018 decemberben az Országos Befektetési Ügynökség (CNI) igazgatója a megyei RMDSZ-es és PSD-s vezérkarral együtt leruccant Érmihályfalvára a Gizella-malom ügyében, majd Szabó Ödön honatya kíséretében a tavaszi pártmajális idején Hegedűs Csilla, az RMDSZ akkori EP-képviselőjelöltje is leutazott az érmelléki kisvárosba, megszemlélni a sokadik kampányt kiszolgáló romhalmazt, amiből másfél évtizede él a helyi és a megyei Szövetség kampánygépezete.

Nem csak hangzatos ígéretekkel áltatták a népet, de nem egyszer közprédára is vetették a műemlék számba menő, mintegy 130 éves épületegyüttest a szavazatokért cserében.

Az EP-választások idején a dokumentáció már „rendben” volt, el is vitték a Mihályfalván tiszteletüket tévő potentátok – szóltak a hírek –, de az a fene nagy bürokrácia valahogy mindig elgáncsolta a jobb sorsra érdemes monstrum életre hívását.

Pénteken Nyakó József polgármester arról tájékoztatott, hogy ezúttal már csak hetek kérdése az épület kultúrközponttá való átalakítása. Míg a környező településeken már évek óta modern kultúrházak, kultúrközpontok – némelyik faluban kettő is szolgálja a helyi művelődési életet (lásd Érkörtvélyest vagy Érsemjént, de említhetnénk másokat is), sőt láss csodát, Székelyhídon újra színház lesz a lerobbant régiből, Mihályfalva másfél évtizede kínlódik egy épület felújításával, éppen az a város, ahol az Érmelléken a legtöbb kultúrcsoport, színház, mindenféle műfajú tánccsoportok, egyebek működnek, és amelyek kénytelenek egy százéves iparosotthonból kultúrotthonná avanzsált tákolmányban nyomorogni.

Amikor rákérdeztünk a polgármesternél, nem kampányfogás-e ismét a mostani ügybuzgalom, biztosított, hogy a múlt hétfőn Bukarestben járt és ezúttal tuti a dolog. Bár ezt már hallottuk jó párszor, de a közösség érdekében kívánjuk, úgy legyen!

S. É.

Facebook