Hét kamionnyi kórházi védőfelszerelést vásárolt Nagyvárad önkormányzata

Hét kamionnyi kórházi védőfelszerelést vásárolt Nagyvárad önkormányzata

Saját közösségi oldalán számolt be Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere arról, hogy több mint száz raklapnyi, hét kamiont megtöltő mennyiségű kórházi védőfelszerelést vásárolt Kínából a nagyváradi önkormányzat.

A városvezető személyesen kísérte el az első négy, védőruhákat, maszkokat, kesztyűket és egyéb, a koronavírus elleni védelmet szolgáló felszerelést szállító teherautóból álló konvojt a Bukarestből Nagyváradig tartó úton, amit azzal indokolt, hogy nem szerette volna, ha „eltérítik” a rakományt. A megyeszékhelyre szombat hajnalban érkező teherautókból az árút a város őrzött raktáraiba rakodták ki. A tervek szerint a maradék három, védőfelszerelést szállító teherautó vasárnap folyamán érkezik meg Nagyváradra.

„Köszönöm szépen”

Facebook bejegyzésében Ilie Bolojan magyarul is köszönetet mondott a felszerelés szállítását ingyen biztosító Lancetti és Rozoti cégek munkatársainak, (Szabó Róbert, Balog Zsolt, Gál Cristian és Sipos Sándor), és megköszönte a konvojt kísérő és biztosító rendőrök munkáját is. A városvezető véleménye szerint a hétfőtől a kórházakban az orvosok és páciensek részére kiosztásra kerülő felszerelés nagy segítség lesz a következő időszakban a vírus elleni küzdelemben.

Dr. Gheorghe Carp, a megyei kórházak hálózatának menedzser-koordinátora a Bihoreanulnak elmondta: a most leszállított védőfelszerelés mennyiség legalább két hónapra elegendő lesz, hozzátéve azt is, hogy a beszerzések folytatódni fognak. Carp beszámolt arról is, hogy 900 beteg kezelésére elegendő mennyiségű, a koronavírus elleni küzdelemben használatos gyógyszereket is vásároltak. A menedzser állítása szerint egyébként Bihar megyében a járvány kitörése óta egy percig sem mutatkozott hiány kórházi védőfelszerelésekből.

Facebook