Önkormányzati hírek – Nincs helye a Néppártnak az iskolatanácsban

Nem okozott túlzottan nagy meglepetést, hogy a szeptemberi rendkívüli tanácsülésen, amelyen hat személyt küldött a tanács az iskolatanácsokba, elutasították a Néppárt kérését. Ez a kérés az lett volna, hogy az öt RMDSZ tanácsos mellett legalább egy (Dr. Szilágyi Ferenc volt a jelölt) néppártos is helyet kapjon a vezetőtanácsban, ha már a város magyarságának a negyedét ez a szervezet képviseli. Az RMDSZ a titkos szavazás során ezt elutasította, és mind a hat helyre saját tagot küldött: Kiss Imrét, Krizsán Csabát és Nagy Lászlót a középiskola, valamint Bánházi Istvánt, Chiș Gheorghét és Gazsi János Zsoltot az általános iskolához. Ez még kiegészült az RMDSZ-es polgármester saját delegáltjaival: Carmen Zimával és Angela Mariana Benkovits-al.
Mindezt azért is furcsálljuk, mert Nyakó polgármester úr éppen a történtek előtt kifogásolta, hogy miért monitorizáljuk ilyen intenzíven a hivatalt, és miért kell minden dokumentációt kikérni. Erre mi természetesen azt a választ adtuk, hogy ez egy módon mérsékelhető, ha a Néppárt képviselőit is engedik részt venni a különböző bizottságok munkájában. Ez nem veszélyeztetné az RMDSZ többségét, ugyanakkor legitimizálná a döntéseit. Ha minden fórumon elmondhatnánk a véleményünket, akkor valóban mondhatná a többségi szervezet is, hogy együtt vezetjük a várost, ami a felelősség megosztását is jelenti. A közös vezetést ez idáig csak az alakuló tanácsülésen hallottuk hangoztatni, illetve ha valamivel gond van, vagy ha hibákra derül fény, olyankor pislognak ránk az RMDSZ-es kollégák és békülékenyen, miközben a közös „kormányzást” emlegetik.
Ezeket az információkat azért osztjuk meg önökkel, mert Néppártként a népet szolgáljuk és az embereknek igenis joguk van tudni milyen döntések születnek a város igazgatását illetően, sőt a tanács köteles lenne valamilyen formában megosztani ezt. A választási kampány alatt tett ígéretünkhöz híven folyamatosan informálni fogjuk az érmihályfalvi embereket arról a munkáról, ami az önkormányzatban folyik.

Dr. Szilágyi Ferenc
Tanácsos

Facebook
Érintő hírportál