Pro Érmihályfalva – No comment

A februári hónap Érmihályfalva közéletében attól a vitától volt hangos, amely az elmúlt év költségvetési elszámolása körül alakult ki. A település lakói bizonyára hallottak a különböző sajtótermékekből a többszöri pengeváltásról. Akik időt szakítottak arra, hogy maguk is elolvassák ezeket a nyilatkozatokat és nemcsak másodkézből tájékozódtak, azok észrevehették, hogy a NÉPPÁRT részéről konkrét kérdések tevődtek fel, amelyekre az RMDSZ-es városvezetés részéről fölényes, személyeskedő, de lényegében érdemi információkban hiányos válaszok érkeztek.
Mi nem szeretnénk leereszkedni erre a szintre, sőt a véleményünktől is megkíméljük az olvasót, és megpróbáljuk az elmúlt hónap történéseit tényszerűen összefoglalni:
-A 2014. január havi 1-es bizottsági gyűlésen áttekintették az érmihályfalvi egyesületeknek a 2013-as évre nyújtott támogatásokat; ekkor derült fény arra, hogy a Pro Érmihályfalva Egyesület 81000 lej támogatást kapott. A gyűlésen résztvevő, a NÉPPÁRTOT képviselő Czeglédi Júlia tanácsos asszony, aki a 2013-as évben az összes bizottsági ülésen részt vett, felhívta a figyelmet arra, hogy az illető egyesület az elmúlt évben csak 40000 lejre nyújtott be támogatási kérelmet, és bizottsági illetve tanácsi döntés is csak ekkora összegről született. Feltette a kérdést, hogy milyen módon duplázódott meg az illető egyesület támogatása, ha sem kérelem, sem döntés nem született erről, illetve pontosan milyen tevékenység volt a támogatás célja.
-Az elhangzott kérdésekre konkrét válasz nem érkezett sem az 1-es bizottság elnöke, sem a polgármester, sem a főkönyvelő részéről. Ugyanezeket a kérdéseket a NÉPPÁRT-os tanácsos asszony néhány nappal később a tanácsülésen is feltette. Miután válaszokat itt sem kapott, úgy döntött, hogy ezeket a kérdéseket a nyilvánosság előtt is felteszi egy Nagyváradon szervezett sajtótájékoztató keretében.
– Ez után a városvezetés személyeskedésben bővelkedő, de érdemi információ-mentes reakciói következtek, melyekből megtudhattuk, hogy a tanácsos asszony szégyellheti magát, amiért kérdéseket tesz fel, és főleg, amiért ezeket a nyilvánosság előtt teszi.
– A média kiemelte a sajtótájékoztatóról cikkezve a számukra feltűnően nagy támogatásokat kapott csoportokat. A helyi vezetőség kihasználta és a maga javára fordította az ebből generálódott félreértést, azt a hamis információt, mely szerint a helyi NÉPPÁRT a sportolói csoportokat is támadja.
– Az események folyamata oda vezetett, hogy az eredeti probléma teljesen kikerült a látótérből. A városvezetők felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy mindenki első kézből és „hiteles forrásból”, vagyis tőlük tájékozódjon. Ennek a forrásnak a hitelességéről mi nem kívánunk véleményt formálni, ezt meghagyjuk a kedves olvasóknak.

provalea pro érmihályfalva költségvetés nyakó józsef erinto.ro érintő

Dr. Szilágyi Ferenc, tanácsos
2014 Január 28.

Facebook
Érintő hírportál