Rendkívüli tanácsülés volt csütörtökön Érmihályfalván

Rendkívüli tanácsülés volt csütörtökön Érmihályfalván

Két napirendi pont volt terítéken a csütörtöki rendkívüli tanácsülésen Érmihályfalván, amelyen Pap Sándor néppártos tanácsos elnökölt.

Elsőnek a Republicii /Köztársaság utca T1-T3 és T4-T5-ös tömbházak energiahatékonyságáról (szigeteléséről) szóló tervezet előterjesztése és megszavaztatása volt napirenden, amelyet az RMDSZ- és a PSD-frakció megszavazott (a PNL tanácsosa nem volt jelen), a Néppárt pedig tartózkodott annál az oknál fogva, hogy a tömbházak lakóinak zöme nincs tájékoztatva arról, hogy a tervezet milyen költségeket ró rájuk.

Gheorghe Chis RMDSZ-es önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke azzal érvelt, hogy mindamellett, hogy a befektetett költségekkel megnövelik az ingatlan árát, a város 10 éves törlesztési futamidőre ad lehetőséget a lakóknak a tervezet által nem támogatott költségek kifizetésére, amelyek összege az alábbi hivatkozás alatt olvasható. A tulajdonosok, akik megtagadják a projekt kivitelezését, bírsággal számolhatnak, mivel a lakások rontják a városközpont összképét.

A második határozat-tervezet a mihályfalvi önkormányzat és a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének (RMGE) Bihar megyei szervezetével kötendő együttműködési szerződéséről szólt, ami az elsőhöz hasonló felállásban ment át. Pap Sándor kérdésére, hogy az Érmelléki Gazdák Egyesületével mikor fog a város együttműködési szerződést kötni, Nyakó József polgármester, miután “tisztázták” az említett egyesület létezését, kijelentette, hogy politikai alapon szerveződött mezőgazdasági egyesületekkel nem működnek együtt. Főleg amelyiknek az elnöke Csomortányi István (sic!).

Valójában mindig is Ványi Attila semjéni mezőgazdász volt, ma is nevezett viseli ezt a tisztséget. Kérdés, vajon a RMGE milyen párt égisze alatt működik (szerk. megj.). Az első napirendi pontra érdemben visszatérünk.

S. É.

Facebook