Veszélyesen elszaporodtak a kóbor ebek Mihályfalván

Veszélyesen elszaporodtak a kóbor ebek Mihályfalván

Egy friss felmérés szerint Romániában több százezerre tehető a kóbor kutyák száma. Az egészségügyi kockázatok mellett a falkába verődött állatok emberekre és haszonállatokra is rátámadnak. Mindez ellen a hatóságok feladata lenne eljárni, mint ahogyan az ügy megoldása is a hivatal hatáskörébe tartozna.

A gondozatlan, oltatlan ebek komoly járványügyi, közegészségügyi problémát jelentenek, emellett minél többen vannak, úgy nő a közvetlen támadás lehetősége is. És nem csak elméletben. A falkába verődött kutyák rendszeresen szednek le embereket a bicikliről, agresszíven kunyerálnak élelmet, sőt el is veszik azt, főleg a gyerekektől.

Az elmúlt időszakban egyre több délutáni műszakból hazatérő mihályfalvi embertől hallani, hogy élelmiszer-maradékokkal mernek csak az utcán közlekedni, ezzel hárítva el a támadás lehetőségét, ugyanis, mint mondják, nem szívet melengető érzés, amikor tíz kóbor kutya vicsorog az emberre, vagy rohan a bicikli után.

Mindez persze a jelenlegi kampány hevében nem látszik, igaz azelőtt se igen látszott, mi több, azok az elöljárók, akik évtizedek óta száz métert se tettek meg gyalog, nem találkoznak effajta kellemetlenségekkel, mint ahogyan a bokáig vagy féllábszárig érő vízzel sem, ami napokig áll a járdákon egy-egy kiadósabb eső után.

Jelenleg pedig senki ne várjon megoldást az ügyben, mivel a városatyák jobban el vannak foglalva az újabb mandátumszerzéssel, mint a város ügyeivel.

S. É.

Facebook