Visszazárták az átkelőket!

Visszazárták az átkelőket!

Hirtelen döntéssel, nem sokkal korábban a magyarországi hatóságok visszazárták a ma hajnalban megnyitott átkelőket, így pillanatnyilag Csanálosnál és Peténél sem tudnak az országba belépni, csak az átingázók.

Nem sokkal korábban kaptak telefonos értesítést a román határátkelők parancsnokai arról, hogy a magyarországi hatóságok legfrissebb döntése értelmében „visszazárják” a ma hajnalban megnyitott átkelőket — így a Pete – Csengersima, Csanálos – Vállaj, Érmihályfalva – Nyírábrány közötti átkelőt is.

A Nyugat-Európából, illetve a nyugat-európai úti céllal történő tranzitálás továbbra is biztosított mindkét irányban Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen (teher- és autóbusz-forgalom számára), Nagylak Közúti Határátkelőhelyen (személygépjármű-forgalom számára) és Ártánd Közúti Határátkelőhelyen (valamennyi jármű-kategória számára).

S úgy tűnik, egyelőre az a tranzitlehetőség is érvényes még a személyautókkal, autóbuszokkal és a kisbuszokkal szállított azon román állampolgárok részére, akik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről repülővel utaznak tovább, vagy Magyarországra érkezik a repülőgépük, és hazautazási céllal közlekednek – adta közzé a Szatmári Friss Újság.

Facebook