Ingyen földet az ortodox egyháznak Szalontán (is)!

Ingyen földet az ortodox egyháznak Szalontán (is)!

Olvasom a bihon.ro hírportálon, hogy a szociáldemokrata képviselő, Florin Iordache előterjesztett egy törvénymódosító javaslatot, miszerint a Bihar megyei Nagyszalontán 90 hektár földterületet juttatna az ortodox egyház tulajdonába. Ingyen. A törvénymódosítás jogerőre emelkedik, ha átmegy a képviselőházon, amely a döntőház szerepét tölti be (a szenátus már megszavazta). És hogyne menne át, hisz átmentek ott már milliárdok, főleg, amikor a nemzet katedrálisa épült.

Az ügy kuriózuma, hogy nem csak földterületeket, de más ingatlanokat is ingyen juttatna ortodox egyházi tulajdonba a szociáldemokrata honatya, többek között Kolozs, Szeben, Fehér, Krassó-Szörény és Kovászna megyékben is.

A szociáldemokrata képviselő és társainak pofátlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy míg más történelmi egyházak harminc éve pereskednek jogos tulajdonaikért – hiába -, addig mennyei mannaként a görögkeletiek ölébe hullatja nagylelkűen, amit eddig is ingyen használtak.

És természetesen vannak kérdések, amelyeket hiába tennék fel Szalonta város vezetőségének, hisz az efféle törvények úgy is törvények lesznek, amelyek ellen nincs apelláta, főleg, ha az ortodox egyház szalontai „jogait” célozzák.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a PSD-s Florin Iordache szent nagylelkűsége már a választási kampány része, amivel a szociáldemokraták jól benyalhatják magukat Isten “szerény limuzinos” szolgáinál.

S. É.

Facebook
Érintő hírportál