Tavaszias enyheség erős széllel

Tavaszias enyheség erős széllel

Csütörtökön az ország nagy részén fátyolfelhők szűrik csak a napsütést, északkeleten lehet tartós rétegfelhőzet. Esetleg hajnalban lehet gyenge eső. A déli, délnyugati szél sokfelé lesz erős, nyugaton viharos. Tavasziasan enyhe időre számíthatunk 6 és 13 fok közötti maximumokkal. Melegfronti hatás érvényesül.

Pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős idő várható. Főleg az ország északkeleti felén fordul elő eső, záporeső. A déli szél továbbra is erős lesz, és marad a tavaszias enyheség is 11-12°C körüli csúcsokkal.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Délutánig a déli, délutántól az északnyugati szél erősödik meg. Több helyen még mindig 11-13 fok valószínű.

Vasárnap először csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Ismét egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, amit estétől már havas eső, havazás válthat fel. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn eleinte még lehet havazás, havas eső, majd a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet. Északon még napközben is hullhat a hó. 0 és +5 fok közé esik vissza a hőmérséklet (forrás: koponyeg.hu).

(fotó: Szabó Szilveszter)

Facebook
Érintő hírportál