Levelet kaptam Szabó Ödön képviselő úrtól…

Levelet kaptam Szabó Ödön képviselő úrtól…

Az Érintő főszerkesztőjének címezett levél ékezett ma Szabó Ödön Bihar megyei képviselőtől. Ezúttal levelet írt, nem úgy mint korábban, amikor napilapos szerkesztő-riporteri minőségemben stílusosan „lábhoz rendelt” (telefonon), harsány útmutatások közepette, megpróbálva terelgetni engem az „igaz útra”.

Íme, mit is vett zokon az Érintőtől Bihar megye parlamenti képviselője, a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke: (A levél mondattani és helyesírási állapota nem a mi sarunk.)

Sütő Éva főszerkesztő figyelmébe,

A http://www.erinto.ro/fooldal/az-rmdsz-teljes-veresege cikkükben sok minden valótlanság és hazugság mellett van egy mely személyesen engem is érint: „Szabó József (Szabó Ödön unokatestvére) lesz a megyei tanácselnöki jelöltjük”. Ez a kijelentés egyszerűen nem igaz. Kettőnk között nincs semmilyen unokatestvéri kapcsolat. Kérem, ne propagáljanak ennyire nyilvánvaló hazugságokat. Meg sem próbálták ellenőrizni az információt, hisz senki nem hívott, keresett sem engem, sem Szabó Józsefet. A cikk aláírója, az erinto.ro szokása szerint, valószínűleg a román nacionalista, szekus lapból is szemelvényezett, akik ellen magyarellenes tartalmakért végleges legfelsőbb bírósági döntés is van.
Tisztelettel kérem a már említett hazugságot legyenek szíves korrigálni és a cikkből a hamis kijelentést eltávolítani.

Szabó Ödön

Emlékeztetném a tisztelt képviselő urat, hogy nem egyszer „zaklattam” információkért, mióta az Érintő hírportál főszerkesztője és az Erdélyi Napló főmunkatársa vagyok. Az elmúlt években nem egyszer kerestem meg telefonon (napokon át fel se vette), majd amikor ráunt, sms-ben közölte velem, tegyem fel kérdéseimet e-mailban. Az legutolsóra két év elteltével sem válaszolt. Ám, amikor egy újságcikk az elevenébe vág, rögtön megtalálja a főszerkesztő vagy a riporter elérhetőségét és kikéri magának, amit csak ki lehet.

Tisztelt képviselő úr! Önök módszeresen leráznak, lealáznak és lehazugoznak bárkit, aki atyaistenségük rovására kritikát mer megfogalmazni, ugyanis ez önöknél, politikusoknál, megszokott szójárás, mondhatni a lejáratás egyik alapköve. Közlöm önnel, hogy az újságíró nem pulikutya, ami ha a nadrágszárukat vagy az inukat fogja, csak úgy lazán lerugdosnak magukról, és nem is a lábuk kapcája. Egy sokéves politikai tapasztalattal rendelkező választott embernek illene tudni, hogy az újságírói „zaklatásra” válaszolni kell. Ha sorozatosan nem teszi, többet nem keresik, így a hozzám intézett levelét tárgytalannak minősítem.

A rokoni szálakra azonban még vesztegetnék pár szót. Ősidők óta majd minden sajtóorgánum az ön unokatestvérének emlegeti Szabó Józsefet, de sose kérte ki magának egyikőjük sem. Ezt a kis családi titkot már akkor tudta a megye, amikor ön a kárásztelki Szabó Józsefet az irodaszolgájává avanzsálta még a 2000-es évek közepén. S ha a nepotizmus vádjával sértenénk a tisztelt képviselő urat, nagyon sajnálnánk, mert újfent ki kéne térnünk arra a nagy értékű belvárosi kántorlakra is, amely egyházi tanácsosi sarcként került az ön családjába, de szólhatnánk más rokonok különböző intézményekbe való beprotezsálásáról is, de ezt majd egy másik román nacionalista szekus lapból szemelvényezzük, miután ők is megírták…

Sütő Éva, az Érintő főszerkesztője

Facebook