Margittán a munkahelyteremtés a prioritás – Mihályfalván a semmitmondás

Margittán a munkahelyteremtés a prioritás – Mihályfalván a semmitmondás

A héten két interjú-félét is olvashattunk a megyei sajtóban: az egyikben a margittai független polgármester, Marcel Sas Adăscăliții  arról beszél, hogy neki a termálvíz kiaknázása- felhasználása az elsődleges cél, valamint közelebb vinni Margittát az autópályák és a magyar határátkelők felé. Ugyanis tervbe vette, hogy ha Debrecen oda tudta csábítani a BMW autógyárat, neki is sikerülnie kell, mert lassan elnéptelenedik Margitta és környéke. Ezért megtesz mindent, hogy kitudakolja, hogyan lehet nagybefektetőket a Berettyó vidékére csalogatni. Neki az ipari park kialakítása a prioritás, mondta a margittai polgármester a radiotransilvania.ro egyik műsorában, melynek lényegét a bihon.ro román nyelvű hírportál is átvette.

De olvashattunk egy másik interjút is Bihar megye egyetlen magyar nyelvű napilapjában, amelyet Nyakó József érmihályfalvi polgármesterrel készítettek. Nos, érdemes elolvasni és elmélkedni azon a harmincéves Iliescu-fílinges semmitmondáson, amelyben a város eddigi gazdasági kudarcát a járványra keni, és amelyben csak megvalósíthatósági tanulmányok és távlati tervek viszik a prímet. De megemlíti itt is, hogy a lassan 15 éve épülő csatornázási rendszer már 15 utcában (!) elkészült (Mihályfalvának nyolcvanegynéhány utcája van – szerk. megj.), amelyet rengeteg számjegyhalandzsa követ, sőt olyan megvalósítások is, amelyek nem is az ő „ütős csapatát” dicsérik, ugyanakkor, ami ebben az interjúban is a legkínosabb, hogy még csak véletlenül se említ egyetlen munkahelyteremtő szándékot sem. Mindazok ellenére, hogy lassan a cipőgyárak töredékrészlegei is mind beadják a kulcsot.

A fáma szerint néhány évvel ezelőtt az említett autógyár Érmihályfalvát is célba vette (egy akkori tanácsülésen el is hangzott egy erre való utalás), de a szépreményű polgármester még a biztos lábakon álló cipőgyárakra való tekintettel a helyi áramingadozást, a nem megfelelő áramerősséget hozta fel kifogásként, hogy biztosítsa a konkurenciamentességet a helyi cégeknek. Az erre vonatkozó értesüléseink a vezérpárt egyik belső emberétől származnak.

Margittán a jelek szerint ez nem probléma.

S. É.

Facebook
Érintő hírportál