Elcserélheti a Kolozs megyei prefektusi tisztséget az RMDSZ

Elcserélheti a Kolozs megyei prefektusi tisztséget az RMDSZ

Az RMDSZ hajlandó elcserélni a Kolozs megyei prefektusi tisztséget a Bihar megyeire – nyilatkozta Kelemen Hunor a cluj24 portálnak. A szövetségi elnök hozzátette: az RMDSZ számára különben is a Bihar megyei kormánymegbízotti tisztség volt az első opció. Elmondta azt is: az RMDSZ hajlandó belemenni a cserébe, de abba nem egyezik bele, hogy a prefektusi tisztséget más helyi vagy központi közigazgatási tisztségekkel váltsa fel.

Az RMDSZ elnökét azt követően kérdezte a cluj24, hogy Daniel Buda EP-képviselő, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Kolozs megyei elnöke kezdeményezte a párt vezető testületénél, egyezzenek ki az RMDSZ-szel, hogy a Kolozs megyei prefektusi tisztség a liberálisoknál maradjon.

Kelemen nyilatkozatában utalt arra, hogy Kolozs megyében a szövetség számára az RMDSZ és a PNL közti további együttműködés fontosabb, mint a prefektusi tisztség.

“Nem tehetek róla, hogy a PNL úgy döntött, hogy az RMDSZ jelölhet a Kolozs megyei prefektusi tisztségre, de kicserélhetjük Bihar megyével”, nyilatkozta Kelemen Hunor – írja a kolozsvári Szabadság.

Facebook
Érintő hírportál