Zöld besorolást kapott Nagyvárad

Zöld besorolást kapott Nagyvárad

A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság február 10-i ülésén a közegészségügyi igazgatóság (DSP) adatai alapján ismét felülvizsgálta azon települések listáját, ahol a vörös, illetve a sárga forgatókönyvet kell életbe léptetni. Eszerint Bihar megye szintjén 15 település haladja meg az 1,5 ezrelékes fertőzöttségi arányt, vagyis ezeken a településeken a sárga forgatókönyv érvényes: Dragánfalva (2,35), Körösgyéres (2,25), Rév (2,24), Kiskereki (2,05), Derna, Hegyközpályi, Csarnóháza, Mezőszakadát, Gyapju, Kiskopács, Hagymádfalva, Biharszentandrás. Ezeken a településeken a vendéglátóhelyek, a mozik, az előadótermek, a játékbarlangok csak befogadóképességük maximum 30 százalékát használhatják ki.

Nagyváradon a fertőzöttségi arány jelenleg 1,4 ezrelék, így a megyeközpontban a zöld forgatókönyv érvényes, amely szerint a fenn nevezett helyiségek 50 százaléka használható ki, 6–23 óra között.

Bihar megyében a legfrissebb adatok szerint csupán két település tartozik a vörös forgatókönyv alá: Sólyomkővár (8,30%) és Felsőmezős (3,36). Ezeken a helyeken bezárnak a vendéglátóipari egységek belső terei, szórakozóhelyek, kulturális intézmények

Facebook
Érintő hírportál